Eli Lilly & Company

Forener omsorg og innovation for at gøre livet bedre for mennesker verden over

Eli Lilly & Company har eksisteret i næsten 140 år. Den globale, forskningsbaserede virksomhed blev grundlagt i maj 1876 af oberst Eli Lilly i Indianapolis, Indiana, i den midtvestlige del af USA. Som farmaceut og veteran fra den amerikanske borgerkrig var den 38-årige oberst Lilly frustreret over den dårligt udviklede, ofte ineffektive medicin, der fandtes i hans tid. Han afgav derfor disse løfter til sig selv og til samfundet:

  • Han ville grundlægge en virksomhed, der fremstillede lægemidler af den højst mulige kvalitet.
  • Hans virksomhed skulle kun udvikle lægemidler, der ville blive anvendt på opfordring af læger snarere end af handelsrejsende.
  • Lillys lægemidler skulle baseres på den bedste videnskab til rådighed.
  • Selv om hans virksomhed blomstrede, var oberst Lilly ikke tilfreds med de traditionelle metoder, som man brugte til at teste kvaliteten af lægemidlerne. I 1886 ansatte han en ung kemiker, der skulle arbejde fuldtid som forsker for at forbedre de nyeste teknikker inden for kvalitetsevaluering. Sammen lagde de grundstenene til traditionen i Lilly: en dedikation, der først fokuserede på kvaliteten af ​​eksisterende lægemidler og senere blev udvidet til også at omfatte forskning og udvikling af nye og bedre lægemidler.

    Navnet Lilly er et løfte. Den røde skrift, vores grundlæggers underskrift, er et symbol på vores stolte fortid og vores spændende fremtid: Lilly forener omsorg med innovation i stræben efter at gøre livet bedre for mennesker over hele verden.

 

>