Persondatapolitik

Webstedets persondatapolitik omfatter

Beskyttelse af dine personlige oplysninger er vigtigt for os. Denne persondatapolitik fortæller,hvilke oplysninger Eli Lilly Danmark A/S må indsamle om dig, og hvordan oplysningerne må bruges, og hvem vi må dele dem med. Denne persondatapolitik gælder for websteder, der linker til den, når man klikker på "Persondatapolitik" i webstedets sidefod, samt mobile apps, digitale tjenester og andre Lilly-aktiviteter eller -tjenester, der behandler personlige oplysninger, linker til eller gengiver denne persondatapolitik. I denne persondatapolitik bruges betegnelsen "websteder" for de websteder, apps og digitale tjenester og andre Lilly-aktiviteter eller -tjenester, der behandler oplysninger, linker til eller gengiver denne persondatapolitik

Hvilke oplysninger indsamler vi, og hvordan vi bruger dem

Opsummering: Via vores websteder, medarbejdere og leverandører, f.eks. IQVIA, indsamler og behandler vi personlige oplysninger, som enten direkte identificerer dig eller kan bruges i kombination med andre oplysninger til at identificere dig. Dit navn, dine kontaktoplysninger, din e-mail-adresse og anden information kombineret med identificerbare data er eksempler på personlige oplysninger, der direkte identificerer dig. Vores websteder kan også indsamle og behandle personlige oplysninger, der ikke direkte identificerer dig ved navn eller kontaktoplysninger, men som kan bruges til at identificere, at en bestemt computer eller enhed har haft adgang til vores websted.

På dette websted kan vi indsamle og behandle følgende information om dig:

  • Kontaktoplysninger: Det kan være dit navn, adresse, telefonnummer, e-mail adresse og lignende ("personlige oplysninger"). Vi indsamler disse oplysninger for at vi kan komme i kontakt med dig. Du kan altid vælge ikke at dele personlige oplysninger med os, i så fald kan vi ikke sende dig oplysninger om vores produkter eller tjenester.
  • Yderligere oplysninger: Nogle af vore hjemmesider giver dig mulighed for at dele andre typer personlige oplysninger med os. For eksempel kan du tilmelde dig vores nyhedsbrev. Vi kan bruge dine personlige oplysninger til at sende dig den ønskede information, svare på din forespørgsel, forbedre vores websites, verificere dit tilhørsforhold til Lilly og behandle personlige oplysninger på anden vis, om nødvendigt i relation til din henvendelse.
  • Interesser og præferencer: Denne type information giver os mulighed for at give dig mere målrettet information baseret på din interesse i vores produkter og tjenester. Det kan omfatte dine præferencer for kommunikationskanaler, forretningsbehov, forståelse af produkt, sprog, markedsføringspræferencer og nogle demografiske data. Nogle af denne type oplysninger kan indsamles baseret på dit samtykke, mens andre kan indsamles på grund af vores legitime forretningsinteresser.
  • Brug af hjemmesiden: Vi bruger denne type information til at styre og sikre sikker brug af vores hjemmesider, systemer og andre teknologiske løsninger, vi har. Det kan indeholde oplysninger om din IP-adresse ("Internet Protocol"), dato og klokkeslæt for dit besøg på vores websteder, geografisk placering og hvordan du brugte webstedet, samt andre oplysninger indsamlet via weblogs, cookies osv. Her kan der også være tale om oplysninger, der ikke direkte kan identificere dig, men som kan hjælpe med at identificere din maskine, du har besøgt siden fra. Din IP-adresse eller cookies kan indeholde oplysninger, der betragtes som personlige oplysninger. Du kan finde flere oplysninger om, hvordan vi bruger cookies og andre teknologiske løsninger i denne erklæring nedenfor. Vi indsamler denne type information automatisk, og den er baseret på vores legitime forretningsinteresser.

    Bemærk venligst, at vi også kan bruge personlige oplysninger til at overholde lovgivningen, som f.eks. rapportering af produkters bivirkninger. I andre tilfælde behandler vi personlige oplysninger for vores legitime forretningsinteresser, f.eks. opbevaring af nødvendige oplysninger i en bestemt periode, vedligeholdelse af vores hjemmesider eller forskning og produktudvikling.

    Hvor det er tilladt ved lov, vil vi også forbedre eller flette oplysninger om dig, herunder personlige oplysninger, med oplysninger, der er opnået fra en tredje part, offentligt tilgængelige oplysninger eller andre legitime datakilder til de samme formål, som er nævnt ovenfor. Dine oplysninger kan også bruges til profilering til ovennævnte formål. Du kan framelde dig automatisk profilering ved at kontakte os som beskrevet nedenfor.

Cookies og lignende teknologier

Webbeacons
Dette websted kan bruge en teknologi, der kaldes webbeacons, som gør det muligt at indsamle weblog-oplysninger. En webbeacon er en lille grafik på en webside eller i en e-mail, der er udviklet til at spore sidevisninger eller åbnede meddelelser. Når du besøger et af vores websteder, indsamles der weblog-oplysninger på den computer, som hoster vores websted (kaldet en "webserver").

På visse websider eller i de e-mails, vi sender dig, bruger vi muligvis en teknologi, der kaldes "webbeacon" (også kaldet "action tag" eller "clear GIF technology"). Vi bruger muligvis webbeacons til at hjælpe med at finde ud af, hvilke af de e-mails vi har sendt, der blev åbnet, og om der blev handlet på en opfordring. Webbeacons hjælper også med at analysere effektiviteten af et websted ved at måle antallet af besøg eller hvor mange besøgende, der klikkede på vigtige elementer på webstedet.

Cookies
Dette websted kan gøre brug af en teknologi, der kaldes "cookies". En cookie er en lille datafil, som et websted kan placere på din harddisk – der hvor internetbrowserens filer opbevares. En cookie sparer dig for besværet med at gentage visse oplysninger i nogle registreringsområder, fordi cookies kan bruges til at gøre et websted i stand til at "huske" oplysninger, som en besøgende tidligere har indtastet. En cookie hjælper også med at levere indhold – specifikke oplysninger til dig og sporing af, hvordan dele af webstedet bruges. Cookies kan placeres på din computer af os og af tredje parter, som vi samarbejder med, f.eks. webanalysetjenester og reklametjenester. I de fleste internetbrowsere eller anden software kan du ændre dine browserindstillinger for at slette cookies fra computerens harddisk, blokere alle cookies eller modtage en advarsel, før en cookie gemmes. Se dokumentationen til din browser for at få mere at vide om disse funktioner. Hvis du afviser cookies, kan webstedets funktionalitet blive begrænset, og du kan muligvis ikke udnytte mange af webstedets funktioner.

Do Not Track
Der findes forskellige måder til at undgå sporing af din aktivitet på nettet. En af dem er at indstille din browser til at fortælle de websteder, du besøger, at du ikke ønsker, at de skal indsamle visse oplysninger om dig. Dette kaldes et DNT-signal (Do-Not-Track). Bemærk, at vores websites og webbaserede ressourcer ikke reagerer på disse signaler fra webbrowsere på nuværende tidspunkt. I skrivende stund findes der ingen universel accepteret standard for, hvad en virksomhed skal gøre, når der registreres et DNT-signal.

Valg angående cookies
European Interactive Digital Advertising Alliance har et websted, hvor man kan fravælge modtagelse af internetbaseret annoncering fra nogle eller alle de netværk af reklamevirksomheder, der deltager i programmet. Du kan finde oplysninger om EIDAA her www.youronlinechoices.eu.

Årsager til at dine oplysninger deles

Vi deler muligvis dine personlige oplysninger med vores samarbejdspartnere i forbindelse med det arbejde, de udfører for eller sammen med Lilly, f.eks. afsendelse af e-mails, administration af data, hosting af vores databaser, levering af databehandlingstjenester, kundeservice, eller med henblik på at forbedre eller tilføje data om dig. Disse samarbejdspartnere må ikke bruge dataene på anden måde end til at yde tjenester for os eller tjenester relateret til det samarbejde, vi har med dem, f.eks. bliver nogle af vores produkter udviklet og markedsført gennem fælles aftaler med andre virksomheder.

Vi deler personlige oplysninger i forbindelse med stævninger eller andre lovlige informationsanmodninger fra statslige myndigheder, herunder for at opfylde nationale krav om sikkerhed eller håndhævelse af loven og for at levere internetsikkerhed, eller når der er tale om et lovkrav. I meget sjældne tilfælde, hvor der er tale om nationens, statens eller virksomhedens sikkerhed, forbeholder vi os ret til at dele vores samlede database over besøgende og kunder med de relevante statslige myndigheder.

Vi deler muligvis også dine personlige oplysninger med en tredje part i forbindelse med salg, overdragelse eller anden overførsel af forretningen på et websted, som oplysningerne vedrører. I så fald vil vi kræve, at en sådan køber accepterer at behandle personlige oplysninger i overensstemmelse med denne persondatapolitik.

Google Analytics
Google Analytics kan bruges til at hjælpe med at forbedre vores websted og til at forstå, hvilke dele af webstedet, der bruges. Google Analytics bruger tekniske værktøjer, f.eks. førstepartscookies og JavaScript-kode, til at indsamle oplysninger om besøgende. Tjenesten Google Analytics sporer besøgende på webstedet, der har JavaScript slået til. Google Analytics sporer anonymt, hvordan de besøgende interagerer med et websted, herunder hvor de kom fra, og hvad de gjorde på webstedet. Google Analytics indsamler ovenstående oplysninger fra brugere.

Disse oplysninger bruges til at administrere og opdatere webstedet, og derudover vurderer vi, om de besøgende matcher webstedets forventede demografi, og hvordan vigtige målgrupper navigerer i indholdet.

Førstepartscookies (f.eks. Google Analytics-cookies) og tredjepartscookies (f.eks. DoubleClick-cookies) bruges til at rapportere, hvordan dine annoncevisninger, anden brug af annoncetjenester og interaktioner med disse annoncevisninger og annoncetjenester relaterer til besøg på webstedet.

A. Mulighed for fravalg:
Det er muligt for besøgende på webstedet at fravælge Google Analytics, hvis de ikke ønsker, at deres data bliver indsamlet. Du kan læse mere om denne mulighed her: http://tools.google.com/dlpage/gaoptout

B. Googles brug af data:
Google og deres helejede datterselskaber må beholde og bruge, underlagt betingelserne i deres privatlivspolitik (på adressen http://www.google.com/privacy.html, eller den URL, som Google til enhver tid måtte angive), oplysninger, der indsamles under din brug af Google Analytics til videreformidling og deling af oplysninger.

Plugins til sociale medier
Vores websteder bruger muligvis plugins til sociale medier for at gøre det nemt for dig at dele oplysninger med andre. Når du besøger vores websteder, kan udbyderen af en plugin til sociale medier på vores websted, placere en cookie på din computer, som gør det muligt for dem at genkende personer på deres websted, som tidligere har besøgt vores websteder. Hvis du tidligere har logget på et socialt medie, mens du browsede på vores websted, kan en plugin til de sociale medier tillade, at det sociale medies websted modtager direkte identificerbare oplysninger om dig, der viser, at du har besøgt vores websted. Plugins til sociale medier kan indsamle disse oplysninger for besøgende, der er logget ind på sociale netværk, uanset om de specifikt interagerer med en plugin på vores websted. Plugins til sociale medier tillader også det sociale medies websted at dele oplysninger om dine aktiviteter på vores websted med andre brugere af det sociale medie. Lilly har ikke kontrol over indholdet fra plugins til sociale medier. Du kan finde flere oplysninger om sociale plugins på de sociale mediers websteder ved at læse deres erklæringer om fortrolighed og deling af data.

Dine rettigheder og valg

Du har ret til at anmode os om oplysninger om, hvordan dine personlige oplysninger bliver brugt, og hvem oplysningerne bliver delt med. Du har også ret til at anmode om at se og få en kopi af de personlige oplysninger, som vi har om dig, anmode om rettelser eller om sletning. Du har også ret til at få dine oplysninger sendt til en anden enhed eller person i et maskinlæsbart format i begrænsede tilfælde.

Der kan være begrænsninger, som gør, at vi ikke altid kan imødekomme din anmodning.

Sådan kontakter du os

Du kan foretage ovenstående anmodninger ved at kontakte os på:

Eli Lilly Danmark A/S
Lyskær 3E 2. tv, DK-2730 Herlev
E-mail: privacy@lilly.com

Du kan også kontakte os på ovenstående, hvis du har spørgsmål til denne persondatapolitik.

Sådan indsender du en klage

Hvis du vil klage over vores behandling af dine personlige oplysninger, kan du kontakte vores Data Protection Officer på adressen privacy@lilly.com, som vil undersøge sagen.

Hvis du ikke er tilfreds med vores svar eller mener, at vi ikke behandler dine personlige oplysninger i overensstemmelse med loven, kan du klage til Datatilsynet.

International overførsel af personlige oplysninger

Lilly må overføre personlige oplysninger om dig til andre Lilly-søsterselskaber i verden. Disse søsterselskaber må igen overføre personlige oplysninger om dig til andre Lilly-søsterselskaber. Nogle af Lillys søsterselskaber ligger i lande, der ikke har et tilstrækkeligt databeskyttelsesniveau. Ikke desto mindre er alle Lillys datterselskaber forpligtet til at behandle personlige oplysninger på en måde, der er i overensstemmelse med denne erklæring. Hvis du ønsker yderligere oplysninger om grundlaget for overførsler og de beskyttelsesforanstaltninger, Lilly har i forbindelse grænseoverskridende overførsler af personlige oplysninger, kan du kontakte os på adressen privacy@lilly.com eller besøge https://www.lilly.com/privacy.

Links til tredjepartswebsteder

For at gøre det nemmere for vores besøgende kan dette websted indeholde links til andre websteder, der ejes og drives af tredjeparter, som vi mener tilbyder nyttige oplysninger. De politikker og procedurer, der beskrives her, gælder ikke for disse websteder. Vi er ikke ansvarlige for indsamling eller brug af personlige oplysninger på tredjepartswebsteder. Derfor fralægger vi os ethvert ansvar for en tredjeparts brug af personlige oplysninger, der er indsamlet via tredjepartswebstedet. Vi foreslår, at du tager direkte kontakt til disse websteder for at få oplysninger om deres fortroligheds-, sikkerheds-, dataindsamlings- og distributionspolitik.

Ændringer i vores fortrolighedspraksis

Vi opdaterer denne persondatapolitik fra tid til anden. Når vi opdaterer den, gør vi den tilgængelig på denne side for at gøre det nemt for dig. Vi håndterer altid dine personlige oplysninger i overensstemmelse med den persondatapolitik, der var gældende, da dataene blev indsamlet. Vi bruger ikke dine personlige oplysninger på en væsentligt anderledes måde og videregiver dem ikke til andre, der bruger dine personlige oplysninger til egne formål, uden at give dig besked og mulighed for at gøre indsigelser.

Sidst opdateret: Maj 2018 - PP-MG-DK-0151

>